Гръцките власти спасиха 41 нелегални мигранти, повечето афганистанци, натоварени в хладилен камион,

...
Гръцките власти спасиха 41 нелегални мигранти, повечето афганистанци, натоварени в хладилен камион,
Коментари Харесай

Гърция спаси 41 нелегални мигранти от хладилен камион

Гръцките управляващи спасиха 41 незаконни мигранти, повечето афганистанци, натоварени в хладилен камион, оповестиха локалните медии. Те са открити при рутинна полицейска инспекция в Северна Гърция край град Ксанти. 7 от избавените мигранти са откарани в болница с дихателни проблеми. Хладилната апаратура на камиона не е била включена. Задържан е водачът, който е грузинец. Смята се, че е трафикант на хора. Заедно с него в кабината е пътувал и турски жител, който обаче съумял да избяга при полицейската инспекция и се търси.

Виетнамската полиция пък арестува 8 души, за които се счита, че имат връзка с откритите мъртви в хладилен камион с българска регистрация в Англия 39 виетнамски жители, предадоха организациите. Миналата седмица английската полиция упрекна двама души в ликвидиране за гибелта на мигрантите, чиито тела бяха открити на 23 октомври. Те най-вероятно са станали жертва на интернационална група за трафик на хора. 

Турските управляващи пък оповестиха, че най-малко 4974 противозаконни мигранти са арестувани в последната седмица, предаде Анадолската организация, като цитира полицията. 2433-ма са задържани при няколко интервенции, осъществени от жандармерията в провинция Одрин. Според силите за сигурност в Одрин управляващите в Гърция са почнали да изпращат противозаконни мигранти към Турция в прорез с Женевската спогодба, Европейската спогодба за правата на индивида и Конвенцията на Организация на обединените нации против мъченията. В крайбрежните провинции пък са задържани над 2500 мигранти, които се опитвали да стигнат Европа през Гърция. Сред задържаните има пакистанци, конгоанци, сирийци, иракчани, афганистанци, мароканци, и др. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР